Waar ben je naar op zoek?

Je kan zoeken naar evenementen of organisaties waar je terecht kan met het gezin.
Zoek naar zwembaden, pretparken, binnen/buitenspeeltuinen, kinderboederijen en zoveel meer…

De Groene Meersen

Het Domein Welkom op het Domein van de Grotten van Han! Meer dan 100.000 jaar geleden verliet de Lesse, een rivier aan de rand van de Ardennen, haar natuurlijke vallei en stortte zich in de diepte van een kalkmassief, het zogenaamde ‘Massif de Boine’. Zij zocht zich een weg door het massief en verliet het 2 km verder. Terwijl ze het massief doorkruiste, vormde ze een buitengewoon netwerk van onderaardse grotten: de Grotten van Han. Dit fenomeen, het ondergronds verdwijnen van de rivier en het verder weer opduiken, is uniek in West-Europa. Het netwerk van grotten dat men onder het massief kan ontdekken, is van een uitzonderlijke schoonheid en kreeg terecht drie sterren in de Michelingids. De Grotten van Han bezoekt men al 250 jaar en alles bij elkaar telde men meer dan 20 miljoen bezoekers. Het Massif de Boine en de oude verlaten vallei van de Lesse werden ingericht als natuurreservaat met wilde dieren uit onze streek zoals wolven, lynxen, beren, bizons, herten damherten, everzwijnen, steenbokken… De site met 250 hectare puur natuur laat u toe de dieren in vrijheid – of halve vrijheid – te observeren in een uitzonderlijk mooie omgeving. De site van Han was al bekend vanaf het neolithicum. De plek waar de Lesse weer bovengronds komt, werd een cultus- en bedevaartplaats. Tijdens archeologische opgravingen op de bodem van de Lesse en langs haar oevers, werden heel wat oude voorwerpen ontdekt, die waarschijnlijk in de rivier werden gegooid als offerande. Een interactieve tentoonstelling, PrehistoHan, laat u de prehistorie van de Grotten van Han herbeleven. In het museum ‘Han van weleer’ beleeft u het dagelijkse leven van de inwoners van het landelijke Han, 100 jaar geleden. Om de Grot eens met andere ogen te bekijken of een ‘andere’ ervaring te beleven in het Wildreservaat, kunt u deelnemen aan onze speciale animaties en bezoeken, die het hele jaar worden georganiseerd. Raadpleeg onze agenda van de animaties.

Prijzen Individuele bezoekers De onderstaande prijzen zijn die van de kassa. Koop uw PassHan tickets op onze website, vermijd de files en geniet van kortingen van 10% tot 15% naargelang de periode van aankoop en bezoek. Volwassenen euro Senioren* Studenten* euro Kinderen* euro Grot van Han + PrehistoHan 16,00 13,60 10,00

Prijzen Individuele bezoekers De onderstaande prijzen zijn die van de kassa. Koop uw PassHan tickets op onze website, vermijd de files en geniet van kortingen van 10% tot 15% naargelang de periode van aankoop en bezoek. Volwassenen euro Senioren* Studenten* euro Kinderen* euro Wildpark + Han van Weleer 13,00 11,00 8,50 PassHan (Grot + Wildpark + PrehistoHan + Han van Weleer) 25,00 21,00 16,00 Han-in-een-dag** PassHan + een maaltijd waarde 16euro (kind 10euro) 37,00 34,00 24,00 Al deze prijzen zijn gegarandeerd voor het seizoen 2013 behoudens vergissing, weglating of overmacht. * Senior = 60 jaar en +, studenten = – 26 met studentenkaart en kind = 4-12 jaar. ** Enkel geldig tijdens het weekend en op feestdagen van 1/04 tot 3/11 en iedere dag in juli en augustus.

Jouw mening.
[Totaal: 0 gemiddelde: 0]
LEEFTIJD: Alle leeftijden
PRIJS: Betalend
TYPE ORGANISATIE: Binnen, Zwembaden en waterparken
Stadionlaan 48, 8210 Zedelgem
Provincie West-Vlaanderen
Scroll to Top