Waar ben je naar op zoek?

Je kan zoeken naar evenementen of organisaties waar je terecht kan met het gezin.
Zoek naar zwembaden, pretparken, binnen/buitenspeeltuinen, kinderboederijen en zoveel meer…

Jeugd En Muziek

Vertrekkende van dit uitgangspunt… Het is empirisch bewezen dat muziekeducatie een stimulerende invloed heeft op alle cognitieve vaardigheden van de mens. Muziek levert zo onbetwistbaar een bijdrage aan de algemene maatschappelijke ontwikkeling en psychische gezondheid. …formuleren we onze missie…. “Vanuit deze visie op muziek richt Jeugd en Muziek activiteiten in voor een jong publiek, door jonge muzikanten en met jonge medewerkers waarbij het bewust ervaren van muziek centraal staat. Bovendien biedt ze de educatieve omkadering om deze werking te realiseren in Vlaanderen, Brussel en binnen het internationale netwerk van Jeunesses Musicales International.” …en richten we deze activiteiten in… * Muziekeducatieve projecten: we werken continu aan de ontwikkeling van een artistiek en gediversifieerd muziekeducatief aanbod binnen schooltijd waarbij de actieve participatie wordt gekoppeld aan de receptieve participatie. * Muziekkampen, – ateliers, – stages,…: 
we richten een uitgebreid buitenschools aanbod in, vertrekkende van de actieve muziekbeoefening, gericht naar een brede laag van kinderen en jongeren. * Ontwikkeling jong muzikaal talent: 
Jeugd en Muziek profileert zich als de ontbrekende en noodzakelijke schakel tussen het (Deeltijds kunst-)onderwijs en de kunstensector voor jonge muzikanten. Onze activiteiten ontwikkelen we zo dat zij een noodzakelijke aanvulling vormen op het muziekonderwijs. Zo kunnen we verwijzen naar: Jeugdorkesten: binnen ons netwerk managen we maar liefst een 8 tal structurele orkesten (symfonisch-, strijkers-, jazz-) Imagine: 
Imagine is het Internationaal muziekplatform van Jeugd en Muziek dat open staat voor bestaande en nog uit te vinden muziekstijlen Concertreeksen: 
binnen Vlaanderen organiseren we concertreeksen, tournees voor jong talent * Internationale werking: 
door onze inbedding in een sterk verankerd internationaal netwerk (JMI) kunnen we jaarlijks vele jonge muzikanten schitterende buitenlandse concertervaringen laten opdoen en/of laten deelnemen aan stages, masterclasses,… uit het buitenland. …via onze afdelingen We hebben de luxe om over een goed verspreid netwerk te beschikken van lokale afdelingen over heel Vlaanderen. Via onze afdelingen plannen we onze projecten in scholen, organiseren we muziekkampen, managen we onze orkesten en richten we muziekateliers en workshops in.

Jouw mening.
[Totaal: 0 gemiddelde: 0]
LEEFTIJD: 0-18 jaar
PRIJS: Gratis
TYPE ORGANISATIE: Binnen, Buiten, Jeugdverenigingen, Jeugdverenigingen
Defacqzstraat 1, 1000 Brussel
Provincie België, Brussels Hoofdst. Gewest
Scroll naar boven