Waar ben je naar op zoek?

Je kan zoeken naar evenementen of organisaties waar je terecht kan met het gezin.
Zoek naar zwembaden, pretparken, binnen/buitenspeeltuinen, kinderboederijen en zoveel meer…

Morning Tears

Onze droom Dit is onze droom. Morning Tears droomt van een wereld waarin de rechten van kinderen ook bestaan voor kinderen van gevangenen. Een wereld waarin de regeringen van alle landen ervoor zorgen dat zij hen beschermen. Een wereld waarin de kinderen van ouders die gevangen zijn gezet of zijn geëxecuteerd, kunnen groeien in waardigheid en een toekomst hebben. Morning Tears droomt van een wereld waar kinderen de verantwoordelijkheid zijn van iedereen.

 Samen kunnen we de wereld weer opbouwen voor kinderen die deze eerder hebben verloren.
 Morning Tears is een groeiende groep mensen gericht op de verdediging van het recht van kinderen om op te groeien in een gelukkig thuis. Wij zijn transparante NGO’s volledig geleid door vrijwilligers, met vestigingen in België, China, Nederland, Rusland en Spanje. We werken al 10 jaar aan het oprichten van kinderdorpen en goede doelen-projecten in China. Onze droom is het geven van een toekomst en liefde aan duizenden kinderen,aan wiedit eerder werd ontnomen. Want de liefde maakt ons volwassenen. Omdat wij geloven in kinderen. Hoe kunnen we onze droom uit laten komen? De organisatie werd opgericht in 1999 in China door een groep Chinese rechters. Zij waren zich bewust van de penibele situatie van de kinderen waarvan de ouders gevangen zitten of geëxecuteerd worden/werden. Deze rechters hebben een opvanghuis voor kinderen gemaakt.
Sindsdien bieden de mensen die voor Morning Tears werken deze kinderen een thuis, voorzien hen van voedsel, medische zorg en scholing, en geven psychologische steun die nodig is hen te helpen hun trauma het hoofd te bieden en/of te verwerken. 

Sinds 1999 beheren wij Children Village (dorp van kinderen) in Xi’an. In 2007 zijn we begonnen te bouwen aan het kinderdorp Sanyuan Village. En in 2008 hebben we de Children’s Village in Henan opgericht, speciaal voor kinderen met opgesloten ouders. Naast het bieden van een thuis voor deze kinderen: trainen wij medewerkers van instellingen die werken met getraumatiseerde kinderen. adviseren wij de lokale overheid en andere organisaties die betrokken zijn bij de bescherming van kinderen. zetten wij druk op de autoriteiten om verantwoordelijkheid te nemen voor de kinderen van de veroordeelden. verlenen wij externe diensten en bijstand. Bijvoorbeeld, het Centrum voor de preventie en behandeling van seksueel misbruik. maken wij de wereld bewust van het lijden en het verdriet van kinderen van wie de ouders zijn geëxecuteerd of in de gevangenis zijn. Voor nu ligt het zwaartepunt van de projecten in China. Maar we zijn de actieprogramma’s in andere landen aan het verkennen, waarvan we weten dat veel kinderen ook het slachtoffer zijn van verwaarlozing, van marginalisering en sociaal verwaarloosd worden.

 Gedurende al deze jaren hebben we het vertrouwen gekregen en gehouden van de Chinese regering. Als gevolg daarvan hebben we formele samenwerkingsovereenkomsten met ziekenhuizen, gevangenissen en andere overheidsdiensten kunnen bewerkstelligen. 
Echter, de steun van de samenleving is essentieel voor het realiseren van onze projecten. Alleen samen kunnen we onze droom realiseren.

 Morning Tears is geheel afhankelijk van donaties en subsidies. Wij werken voornamelijk op basis van de inspanningen van vrijwilligers, dus het grootste deel van het ingezamelde geld is gericht op de behoeften van kinderen.

Jouw mening.
[Totaal: 0 gemiddelde: 0]
LEEFTIJD: Alle leeftijden
PRIJS: Gratis
TYPE ORGANISATIE: Goede Doelen, Kids@home
Rijkelstraat 33, 3511 Hasselt
Provincie Limburg
Scroll to Top