Waar ben je naar op zoek?

Je kan zoeken naar evenementen of organisaties waar je terecht kan met het gezin.
Zoek naar zwembaden, pretparken, binnen/buitenspeeltuinen, kinderboederijen en zoveel meer…

Toerisme Lommel

De Lommelse Sahara is een natuurfenomeen!

In het midden van een groot naaldbos bots je ineens op een woestijnachtig landschap. Wondermooi tussen de geurende naaldbossen.

Het helderblauwe meer en de unieke fauna en flora maken van een wandeling naar de Lommelse Sahara een toch om nooit te vergeten.

Hoe raar het ook klinkt, maar het beschermd natuurgebied is ontstaan door natuurvervuiling.

Door de uitwasemingen van de vroegere zinkfabriek verdween de groene beplanting als sneeuw voor de zon. Het resultaat: een dor landschap, bedenkt door wit zand.

Om uitdeining van de zandvlaktes te voorkomen werd heel lang geleden een nieuw bos aangeplant.

Met dit uniek natuurgebied als opvallend mooi resultaat. In de onmiddellijk omgeving vind je het Kempens kanaal en de ook al unieke voetgangersbrug.

Via dit straf stukje architectuur kom je in een wandel- en natuurgebied dat zijn gelijke niet kent! De uitkijktoren in de Sahara Benieuwd hoe de Lommelse Sahara en omgeving er vanuit de lucht uitziet? Dat kan je met eigen ogen ontdekken vanaf een 30 meter hoge uitkijktoren. De indrukwekkende constructie beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden. De locatie voor de uitkijktoren, ontworpen door architectenbureau Ateliereen en MaMu architecten, is niet voor niets de Lommelse Sahara.

Een indrukwekkend stukje natuur en één van de belangrijke hotspots in onze stad. Voor een optimale bereikbaarheid sluit de locatie van de toren aan op de bestaande wandel-, fietsroutes.

De inspiratie voor de look van de uitkijktoren haalden de ontwerpers uit het glooiende lijnenspel van de zandduinen in de Sahara.

Dit lijnenspel heeft geleid tot een opmerkelijke materiaalkeuze voor de gevel: touw. Ruim 3,5 kilometer in totaal. Touw heeft een natuurlijke kleur en uitstraling, maar is tegelijk soepel en relatief zwaar, waardoor het zal gaan doorhangen.

Door het afwisselend strak en los om de toren te wikkelen ontstaan de kenmerkende lijnen van de Sahara. Bij het beklimmen van de trap kijkt de bezoeker tussen de touwen door naar het landschap.

Overwin uw hoogtevrees!

Jouw mening.
[Totaal: 0 gemiddelde: 0]
LEEFTIJD: Alle leeftijden
PRIJS: Betalend, Gratis
TYPE ORGANISATIE: Buiten, Diverse activiteiten, Kids@home, Me2go, Natuurreservaten en tuinen, Recreatieparken en domeinen, Reizen, Toerisme, Wandelen en fietsen
Dorp 14, 3920 Lommel
Provincie Limburg
Scroll naar boven